Om Jakob Vedelsby

Jeg er vokset op på biodynamiske grønsager og hjemmebrygget hyldebærsaft ved sø og skov i Nordsjælland. Min bevidsthed om, at vi mennesket er en integreret del af naturen – at vi ér natur – har altid været der.

Det er derfor indlysende for mig at investere mit kommunikationstalent og mine erfaringer i virksomheder og organisationer, som tager et aktivt medansvar og vælger en bæredygtig udviklingsvej. En vej, der fører mod en fremtid, hvor dem, der kommer efter os, har mindst ligeså gode muligheder som vi har, for at få et godt liv og udfolde deres potentialer.

Jeg har en kandidatuddannelse i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet, og mine første år på arbejdsmarkedet var i et filmselskab, hvor jeg bl.a. deltog i produktionen af dokumentarfilm. I 1997 slog jeg mig ned som selvstændig kommunikatør. Sideløbende publicerede jeg digte i det litterære tidskrift Hvedekorn og debuterede som romanforfatter. I dag har jeg seks romaner i bagagen og er medforfatter til tre fagbøger, og forfatteriet kører videre parallelt med mine øvrige aktiviteter. Fra 2014-2017 var jeg arbejdende formand for interesseorganisationen Dansk Forfatterforening.

Først og sidst er jeg optaget af mennesker. Hvad styrer os? Hvilke forhindringer oplever vi, og hvordan tackler vi dem? Hvad drømmer vi om? Hvad frygter vi? Hvad gør os glade og trygge? Jeg investerer alle mine erfaringer og al min viden i de virksomheder og organisationer, jeg samarbejder med. Det giver mig stor tilfredsstillelse at indkoge og udfolde essensen af produkter og holdninger, så disse trænger igennem til modtagerne. Til gavn for mine kunder og deres kunder eller brugere – og ikke mindst til gavn for den grønne omstilling af vores fælles verden.